TILBAGE FREM

LTH henter topscorer i hovedstaden

søndag 7/5 KL. 13.43

Fra den kommende sæson skal LTH have en helt ny duo på højre fløjen. Tidligere på sæsonen præsenterede klubben Tobias Myssing fra HØJ, som ny mand på positionen. Denne gang har LTH også været en tur over Storebælt for at finde endnu en højre fløj.

26-årige Jens Kvist kommer til LTH til sommer fra FIF, hvor han i denne sæson har lavet 115 mål i 1. division, hvilket placerer ham som nummer 11 på rækkens topscorerliste i denne sæson. Til sommer skifter han det københavnske ud med det vestjyske, og det er en omvæltning, som Kvist glæder sig til.

”Jeg er utroligt glad for at have fået muligheden for at indgå en aftale med LTH og tage skridtet op fra 1. division. Jeg har haft en god dialog med klubben fra start og føler at det er det rette match, hvor jeg kan få lov til at udvikle mig som spiller og person. Udover det, har jeg hørt gode historier om hvordan stemningen i hallen kan være, hvilket jeg glæder mig rigtig meget til,” fortæller Jens Kvist.

Hos den sportslige ledelse, har man igennem længere tid haft blikket rettet mod Jens Kvist, og det vækker derfor stor glæde, at man fra næste sæson råder over fløjens kvaliteter.

”Vi har holdt lidt øje med Jens helt tilbage fra hans tid i Aars, hvor han leverede på højt niveau. Så rykkede han øst for Storebælt hvor han i FIF har taget steppet op i 1. division, og har været en stor profil,” lyder det fra sportschef, Lars Broe.

Som fortsætter:

”Jens har nogle kvaliteter på banen, som vi klart får gavn af, men i høj grad har hans professionelle tilgang og personlighed, vægtet højt i vores rekruttering. Samtidig er det altid rart med en mand mere på holdet, der scorer på 80% af sine straffekast.”

Tilbage til Jylland og i fars fodspor

Udover FIF og Aars tæller Jens Kvists CV også klubber som Aalborg Håndbold, Hjallerup og SG Köndringen-Teningen i Tyskland. Kvist som er født og opvokset i Farsø vender til sommer ”hjem” til Jylland, og det har ikke været nogen svær beslutning.

”Beslutningen har egentlig ikke været så svær, da jeg er blevet præsenteret et godt setup i LTH. Jeg har nydt mine snart to år i København, men jeg kunne ikke sige nej da muligheden bød sig,” udtaler den kommende LTH-fløj.

Jens Kvist bliver dog ikke den første i familien Kvist, som kommer til at udfolde sit håndboldtalent i Vestjylland og Lemvig. Hans far, Niels, spillede i det daværende NNFH Lemvig i syv sæsoner, hvor han kom fra den lille klub Knudstrup/Østerbølle i Himmerland. Niels Kvist havde en stor andel i klubbens rejse fra 3. division til 1. division med topscorertitler, hvilket også kastede en enkelt opvisningskamp på landsholdet af sig.

Nu er det så Jens’ tur til at vinde håndboldhjerter i Lemvig og omegn. Han har også hørt historier om klubben.

”Jeg har hørt utallige historier om, hvad han omtaler Vestens helte, og jeg håber da at kunne opleve bare en brøkdel af det samme. Mest af alt mindes jeg beskrivelsen af en kogende hal, hvilket jeg glæder mig til at opleve,” lyder det fra Jens Kvist.

Lemvig-Thyborøn Håndbold glæder sig til at byde Jens velkommen til klubben. Han er blevet udstyret med en 2-årig kontrakt.