OM OS

 

Tilbage i 1969 blev Nørlem/Nr. Nissum KFUM & K stiftet efter Arne Pedersen tilbage i 1967-68 fik idéen til at sammenlægge klubberne Nr. Lem GF og Nr. Nissum KFUM. Under Arnes håndboldkarriere, som både foregik i Nr. Lem GF og Nr. Nissum KFUM, kunne han se at ved at parre talenterne i Nr. Lem sammen med de mere erfarne og rutinerede spillere i Nr. Nissum, så var der gode muligheder for at skabe et rigtig godt hold.

Meget er sket siden stiftelsen 1969, hvor der blandt andet har været flere navneændringer. I 2006 gik klubben under navnet NNFH Lemvig, og det var her, at man valgte at satse elitært. Lemvig Håndbold blev stiftet i 2006 som en eliteoverbygning af NNFH Lemvig.
Lemvig Håndbold spillede i ligaen i sæsonen 2006/07. Efter en enkelt sæson rykkede holdet tilbage i 1. division.

I sæsonen 2008/2009 rykkede Lemvig Håndbold op i Jack & Jones Ligaen efter at have vundet 1. division.

Til sæsonen 2010/11 blev der indgået et fællesskab med HK 68, Thyborøn. På en generalforsamling blev Lemvig-Thyborøn A/S stiftet, og 
dermed hedder førsteholdet fra og med sæsonen 2010/11 Lemvig-Thyborøn Håndbold.

I 2012 rykkede Lemvig-Thyborøn Håndbold ud af ligaen, og måtte en tur i 1. division. Et år senere trak HK 68 sig ud af samarbejdet, men man valgte at bevare navnet Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Efter en hård økonomisk tid valgte man til sæsonen 2013/14 at satse på unge talentfulde spillere, og allerede i den første sæson med den nye strategi rykkede man tilbage i håndboldligaen, hvor det dog kun blev til en enkelt sæson.

Efter et par gode sæsoner i 1. division rykkede man atter op i ligaen tilbage i 2018, og efter en del bekendtskaber med den danske liga, var man denne gang bedre rustet til opgaven, og Lemvig-Thyborøn Håndbold har siden da været at finde i Danmarks fineste selskab.