TILBAGE FREM

Point i hjemmebanepremieren

torsdag 7/9 KL. 08.29

Onsdag aften bød Lemvig-Thyborøn Håndbold velkommen til en ny sæson i Herreligaen, da Fredericia HK var modstanderen i hjemmebanepremieren.

Efter et nederlag på 13 mål i den første ligakamp til Skanderborg AGF, skulle Dennis Bo Jensens tropper forsøge at revanchere sig mod sidste sæsons bronzevindere. På forhånd vidste man, at det blev en svær opgave, og gæsterne var også i front med 16-22 efter 44 minutters spil.

LTH'erne fik dog vendt kampen ved hjælp af 7-mod-6 og en Emil Tellerup i målet, som var ond ved sine tidligere holdkammerater. Med halvandet minut tilbage af kampen kunne Jeppe Gade nemlig bringe "de røde" foran med 27-26 efter et vildt comeback. Faktisk havde hjemmeholdet muligheden for at lukke kampen et minut senere, men et mislykket vip gav Fredericia muligheden for at udligne til sidst.

Gæsterne fik til sidst fremtvunget et straffekast, som skulle skydes efter tid. Fredericias Kristian Stoklund fik opgaven, og udlignede til slutresultatet 27-27.

Resultatet gav en lidt mærkelig følelse hos publikum og spillere, da man havde muligheden for sejr, men måtte "nøjes" med et point. Da kampen kom på afstand blev følelsen god, og LTH'erne kan være godt tilfredse med præstationen og resultatet, hvis man tænker på, at man var bagud med seks mål et kvarter før tid. Derudover skal man huske på, at Fredericia i sidste sæson vandt bronze, så et point er mere end godkendt.

Jorn Smits spillede en rigtig god kamp sammen med sine holdkammerater. Fredericias offensive forsvar passede hollænderen rigtig godt, hvor han kunne finde hullerne. Det blev til 8 mål fra Jorn, som også blev kåret til man of the match efterfølgende.

Det ene point betyder også, at LTH'erne nu er på tavlen i Herreligaen, og allerede søndag venter en ny kamp, når Nordsjælland venter på udebane i en duel om nye vigtige point.

Slutresultat: 27-27 (11-14)

LTH-udvisninger: 1, FHK-udvisninger: 1