TILBAGE FREM

Et point efter Gade-show

lørdag 14/10 KL. 11.14

Tekst: Andreas Kejser - Foto: Photo Overlund

Efter tre kampe med nederlag skulle LTH fredag aften forsøge at genfinde melodien og hente point, da SønderjyskE gæstede Jysk Energi Arena. Det blev en tæt affære, hvor begge hold kæmpede hårdt for livsvigtige point i bunden af tabellen.

I opgørets første kvarter fulgtes de to hold ad, og stillingen efter 15 minutter var 8-8. Herfra stak LTH'erne af ført an af en veloplagt Jeppe Gade, som nærmest scorede, når det lige passede ham. Derfor havde "de røde" skabt et lille hul efter 23 minutter, hvor Tobias Bay i tomt mål kunne gøre det til 14-11. Sønderjyderne fik dog halet ind på hjemmeholdet, og derfor kunne LTH "kun" gå til pause foran 16-15. Halvdelen af de 16 mål var blevet scoret af Jeppe Gade.

Anden halvleg var også meget tæt, men med LTH mest i teten, da gæsterne aldrig var foran i kampens sidste halvdel. Dennis Bo Jensen gik over i 7-mod-6, hvilket gav pote. Med cirka to et halvt minut tilbage af kampen havde LTH'erne muligheden for at bringe sig i front med tre mål ved stillingen 27-25, men den mulighed missede man, og det gav gæsterne det sidste håb for at få noget med hjem fra Jysk Energi Arena.

To SønderjyskE-scoringer i træk, og der var balance i regnskabet med halvandet minut igen. Med et minut tilbage af kampen tog LTH timeout, og besluttede at droppe 7-mod-6 i kampens afgørende fase. Jeppe Gade scorede selvfølgelig, fristes man til at sige, til 28-27 med 40 sekunder igen. Gæsterne fik dog udlignet, og LTH'erne formåede ikke at score i deres sidste angreb. Derfor endte det med en pointdeler efter en kamp, hvor Lemvig-Thyborøn havde de bedste muligheder for en sejr.

Derfor var det lidt en blandet følelse, som man stod med efter kampen. Man ville gerne have vundet, men samtidig havde man også fået et enkelt point, som i sidste ende kan vise sig, at være vigtigt.

Der blev fredag aften også lavet klubhistorie i LTH. Jeppe Gade lavede nemlig 8 mål i begge halvlege, og endte derfor på 16 scoringer, hvilket aldrig nogensinde er sket før i klubbens historie. De 16 scoringer betyder også, at Jeppe indtager nummer et på Herreligaens topscorerliste.

Slutresultat: 28-28 (16-15)

LTH-udvisninger: 3, SJE-udvisninger: 1