TILBAGE FREM

Daniel Birkelund bliver ny cheftræner i Lemvig-Thyborøn Håndbold

lørdag 10/2 KL. 08.19

Det bliver 45-årige Daniel Birkelund, der fra sommer overtager posten som cheftræner i Lemvig-Thyborøn Håndbold.

Til sommer starter en ny epoke i Lemvig-Thyborøn Håndbold, når Daniel Birkelund tiltræder som ny cheftræner for ligaholdet. Og det er en dygtig og rutineret herre, der gør sit indtog i klubben.

Daniel Birkelund har arbejdet professionelt med håndbold i over 20 år med klubtrænerjobs i både Sverige, Norge, Polen og Ungarn, ligesom han har arbejdet med flere ungdoms- og juniorlandshold i norsk håndbold.

Han har desuden en særdeles stærk baggrund som EHF Master Coach, der betyder, at han gennem mange år har arbejdet med at udvikle og uddanne fremtidens toptrænere i håndboldverdenen, og han har i det hele taget brugt meget tid på at gentænke håndboldspillet, dele erfaringer og hjælpe andre med at blive dygtigere og bedre, blandt andet som forfatter til flere værker og som ansat i det norske håndboldforbund, hvor han har stået bag mange udviklingsprojekter.

I øjeblikket er Daniel Birkelund tilknyttet den svenske kvindeligaklub Skövde IF som sportschef og cheftræner, men har i størstedelen af sin karriere arbejdet i herrehåndbolden, og han ser frem til et særdeles spændende projekt med Lemvig-Thyborøn Håndbold.

”Jeg er selvfølgelig rigtig glad for at have lavet en aftale med Lemvig-Thyborøn Håndbold, og jeg glæder mig virkelig til at lære holdet, klubben og byen bedre at kende,” siger Daniel Birkelund og fortsætter:
”Jeg opfatter Lemvig som en veldrevet klub med en klar identitet, nogle værdier, der er mere end bare snak, og et gennemtænkt koncept. Og så er der en stærk tradition for at få meget ud af de ressourcer, der er til rådighed. Det er ting, der inspirerer og motiverer mig,” siger den kommende cheftræner.

Blive lidt bedre hver eneste dag
Daniel Birkelund fortæller videre, at han glæder sig til det særlige og tætte samarbejde med spillerne.

”I mig får klubben en træner, som er meget engageret og ambitiøs i sit arbejde. Jeg stiller høje krav til mine spillere, ikke mindst når det kommer til mindset, mentalitet og professionalisme. Samtidig investerer jeg også ret meget i at hjælpe den enkelte spiller til at blive den bedste udgave af sig selv og realisere sit potentiale. Og jeg brænder rigtig meget for udvikling, og dét at vi virkelig forsøger at rykke nogle grænser og blive lidt bedre hver eneste dag, alle sammen,” siger Daniel Birkelund.

Hos sportschef Lars Buus Broe er man også tilfreds med at have fremtiden på plads, når det kommer til den vigtige post som cheftræner.

”Vi er meget glade for at have hentet Daniel til klubben, og vi synes, at hans værdier, ambitioner og kvalifikationer flugter godt med vores klub. Vi ønsker at være en klub, hvor vi har fokus på den enkeltes udvikling, og hvor vi træner rigtig godt og gerne bedre end de hold, vi gerne vil bide skeer med,” siger Lars Buus Broe og fortsætter:

”Vi ser også frem til at blive udfordret af de input, der kommer ved at hente en dygtig træner med mange, spændende erfaringer fra udenlandske klubber. Det håber vi på at få stor glæde af som klub, så vi er meget glade for at kunne præsentere Daniel som ny cheftræner for LTH,” siger Lars Buus Broe.

Daniel Birkelund tiltræder til sommer på en toårig aftale med option på yderligere ét år, og planen er, at han vil bosætte sig i Lemvig.